Elsley Road Resident London : Al-Jawad Pike

Elsley Road Resident London by Al-Jawad Pike 

The project is for a new extension to a Victorian terraced house within the Shaftesbury Park Estate Conservation area of Wandsworth, London. The project involved a complete overhaul of the existing house, replacing the ground floor kitchen outrigger with a new light filled kitchen, reconfigured 1st floor and the addition of a new loft bedroom.

Externally, the new ground floor extension was formed with large pigmented concrete panels assembled in a column and beam arrangement with a tapering silhouette. The external patio area was tonally matched to the earthy red concrete and arranged to create a formal expression that provides continuity from ground to building.

London, UK, 2016, Residential
Photography by Ståle Eriksen